70% Celozrnný chleba z domácí pekárny recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

100 ml kefíru
250 ml vody
2 lžíce bramboráku v prášku
1,5 lžičky soli
2 lžičky olivového oleje
lžička cukru
200 g pšeničné celozrnné mouky
130 g žitné celozrnné mouky jemné
30 g pšeničných klíčků (Natural)
130 g hladké mouky
10 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný.

  2. Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký.

  3. Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte-li kupovaný, odeberte z odměřené vody 2-3 lžíce, pak by mělo být vše v pořádku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!