Alpský knedlík recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 droždí
- 3 lžíce cukru
- hrnek mléka
- 1 vejce
- povidla
- trochu másla
- cukr moučka
- na vanilkový krém:
- 400 ml mléka
- 1 pudingový vanilkový prášek
- 5 žloutků
- cukr dle chuti
- rum
Postup Alpský knedlík
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí smícháme s trochou vlažného mléka, špetkou cukru a lžičky mouky. Rozmícháme a dáme kynout.
Po vykynutí dáme kvásek do připravené mísy, kde je lehce osolená mouka a zbytek cukru. Klepneme vejce a umícháme těsto, které opět necháme kynout aspoň hodinu. Poté děláme placky, které plníme lžící povidel.
Uděláme větší koule a necháme opět kynout. Připravíme si kastrol s napařovacím sítkem a vložíme po jednom knedlíku. Napařujeme 12 minut.
Mezitím si připravíme vanilkový krém. V mléce rozmícháme pudingový prášek, cukr a dáme vařit. Po zhoustnutí přidáme žloutky, které rozmícháme a vypneme. Nakonec rum dle chuti.
Na talíř nejprve dáme krém, na to knedlík, posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.