Alpský knedlík recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

3 hrnky polohrubé mouky
1/2 droždí
3 lžíce cukru
hrnek mléka
1 vejce
povidla
trochu másla
cukr moučka
na vanilkový krém:
400 ml mléka
1 pudingový vanilkový prášek
5 žloutků
cukr dle chuti
rum

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Droždí smícháme s trochou vlažného mléka, špetkou cukru a lžičky mouky. Rozmícháme a dáme kynout.

  2. Po vykynutí dáme kvásek do připravené mísy, kde je lehce osolená mouka a zbytek cukru. Klepneme vejce a umícháme těsto, které opět necháme kynout aspoň hodinu. Poté děláme placky, které plníme lžící povidel.

  3. Uděláme větší koule a necháme opět kynout. Připravíme si kastrol s napařovacím sítkem a vložíme po jednom knedlíku. Napařujeme 12 minut.

  4. Mezitím si připravíme vanilkový krém. V mléce rozmícháme pudingový prášek, cukr a dáme vařit. Po zhoustnutí přidáme žloutky, které rozmícháme a vypneme. Nakonec rum dle chuti.

  5. Na talíř nejprve dáme krém, na to knedlík, posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!