Bagetky s anglickou slaninou recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

20 g čerstvé droždí
vlažná voda
1/2 lžičky krupicového cukru
400 g polohrubé mouky
1-1,5 lžičky soli
2 vejce
50 ml oleje
12 plátků anglické slaniny
mouka na podsypání
olej na vymazání plechu
hrubá sůl
kmín(nemusí být)
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě.

  2. Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek, 1 vejce, olej a ještě asi 100 ml vlažné vody (já někdy přidám i více, dle mouky).

  3. Vypracujeme těsto (robotem, ručně - lze tak i tak) a necháme v teple 30 minut kynout. Těsto dáme na pomoučněný vál, rozdělíme na 12 kousků každý dobře prohněteme a vytvarujeme válečky dlouhé asi 15-20 cm.

  4. Zbylé vejce rozšleháme, bagetky jím potřeme a každou pevně ovineme plátkem anglické slaniny.

  5. Plech potřeme olejem, nebo vyložíme pečícím papírem, bagetky na něj rozložíme a opět necháme asi 20 minut kynout (je dobré dobu dodržet jinak kynou při pečení v troubě a slanina se odloupne).

  6. Před pečením ještě občas trochu potřu vajíčkem a sypu hrubou solí. Vykynuté pečeme při 200°C (teplotu dle dané trouby) asi 25 minut. Po upečení nechat vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!