Bezlepková roláda světlá recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- Na roládový korpus:
- 4 vejce
- 4 PL lžice cukru
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 PL vanilkoveho cukru
- špetka soli
- Na krém:
- 1 vanilkový pudink Olé
- 1 kysaná smetana
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 PL banánového granka
- 1 banán
- hrst na hrubo strouhané čokolády
Postup Bezlepková roláda světlá
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do bohaté pěny. Cukr musí být rozpuštěný. Zašleháme pudinkový prášek. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a ten zlehka vmícháme do žloutkové pěny.
Hmotu rozetřeme na pečící papír na plechu. Je dobré papír ještě lehce přestříknout olejem na formy. Pečeme v troubě na 180°C 5 minut. Vyndaný plát necháme vychladnout.
Na krém smícháme všechny ingredience v míse a dobře umícháme. Nakonec vmícháme banán nakrájený na kostičky. Krémem potřeme roládu a stočíme. Přikryjeme fólií a dáme odležet do chladu.