Boloňské těstoviny recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 350 g těstovin
- 200 g mletého masa
- 50 g slaniny
- 1 mrkev
- 1/2 celeru (menšího)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 20 g sušených hub
- pepř
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce šlehačky
- 40 g másla
- sýr (strouhaný)
Postup Boloňské těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Slaninu rozkrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme.
Přidáme maso a za stálého míchání opečeme.
Houby uvaříme doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno.
Přidáme k masové směsi, podlijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a pomalu dusíme asi 40 minut.
Ke konci dušení přidáme kečup a šlehačku.
Uvařené těstoviny přeléváme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.