Bramboračka Pětipeské babičky recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

4 středně velké brambory
1 menší kedlubna
1 mrkev
1/2 pórku
3 lžíce čerstvého hrášku
1 list kapusty
5 lesních hub (klouzků)
kousek květáku
2 kávové lžičky mletého kmínu
snítku libečku
3 stroužky česneku (prolisovat nebo utřít)
trochu čerstvé majoránky
sůl
pepř
do polévky vyvařit kůži z domácí uzené slaniny
sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Omytou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s kořením a kůží přelijeme 2 1/2l vody.

  2. Vše přivedeme k varu.

  3. Vaříme dokud není zelenina měkká. Polévka díky uzené kůži, libečku a houbám získá krásnou chuť i vůni.

  4. Já polévku dál nezahušťuji, ale babička ji zahušťovala jíškou z másla a hladké mouky - jíška se musí provařit. (1 a ½ polévkové lžíce másla a 1 polévková lžíce hladké mouky).

  5. Nakonec nasypeme nasekanou pažitku


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!