Bramborové rohlíčky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

300 g vařených brambor
500 g polohrubé mouky
110 g moučkového cukru
50 g másla nebo margarínu
2 vejce
180 ml mléka
20 g droždí
špetka soli
tvarohová náplň, maková, ořechová nebo jen marmeláda (libovolná náplň)

Postup přípravy receptu

  1. Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout.

  2. Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, 1 rozšlehané vejce a rozpuštěný tuk, přilijeme vzešlý kvásek a dobře zpracujeme těsto a dáme ještě kynout.

  4. Poté těsto rozválíme na plát silný cca půl centimetru.

  5. Nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme libovolnou náplní, stočíme do rohlíčků a ihned přendáme na vymaštěný plech, kde necháme rohlíčky ještě kynout.

  6. Nakonec je dobře potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C do zlatova.

  7. Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!