Bramborovo-žampionová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- cca 15 žampionů
- 6-8 velkých brambor
- 1 velká mrkev
- 1/2 většího pórku
- máslo
- sůl (solčanka)
- hraška na případné zahuštění
Postup Bramborovo-žampionová polévka
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájený pórek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a chvilku restujeme, aby se to krásně rozvonělo. Přidáme žampiony rozkrojené na půlky a opět necháme chvilku pražit.
Když jsou mrkev a žampiony změklé, přidáme na kostečky nakrájené brambory, 1-2 minut opražíme a zalijeme vodou. Vaříme, než je veškerá zelenina měkká.
Dochutíme solí nebo solčankou, případně můžeme zahustit hraškou - v tom případě ještě povaříme cca 20 minut. Výborná, jednoduchá a sytá polévka.