Bramborový knedlík paní hajné ze „Šlajfu“ recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

1,5 kg středně velký vařený brambor
0,5 kg středně velký syrový brambor
2 ks vejce
200 g hladká mouka
150 g bramborový škrob
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám na jemno. Přidám na jemno nastrouhané vymačkané syrové brambory. Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku a škrob a vypracuji středně tuhé těsto.

  2. Z něj vytvaruji koule cca 5 cm v průměru a ihned opatrně vkládám do vroucí osolené vody (voda nesmí vařit klokotem). Po chvilce knedlíky opatrně oddělím ode dna vařečkou. Vařím 25 minut.

  3. Podávám ke kachně a zelí nebo se smaženou cibulkou a zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!