Bramborový knedlík paní hajné ze „Šlajfu“ recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 1,5 kg středně velký vařený brambor
- 0,5 kg středně velký syrový brambor
- 2 ks vejce
- 200 g hladká mouka
- 150 g bramborový škrob
- sůl
Postup Bramborový knedlík paní hajné ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám na jemno. Přidám na jemno nastrouhané vymačkané syrové brambory. Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku a škrob a vypracuji středně tuhé těsto.
Z něj vytvaruji koule cca 5 cm v průměru a ihned opatrně vkládám do vroucí osolené vody (voda nesmí vařit klokotem). Po chvilce knedlíky opatrně oddělím ode dna vařečkou. Vařím 25 minut.
Podávám ke kachně a zelí nebo se smaženou cibulkou a zelným salátem.