Bramborový salát s fazolemi recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

3/4-1 kg brambor
1 plechovka sterilovaných fazolí (bílých nebo červených)
1 větší cibule (červená, pokud máme červené fazole)
4 větší kyselé okurky
2 bílé jogurty Activie
100-150 g majonézy
sůl
ocet
cukr
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole dáme do cedníku a necháme trochu okapat. Majonézu rozmícháme s jogurtem, osolíme, okyselíme, chuť doladíme cukrem, pepřem, můžeme přidat trochu hustého nálevu z fazolí, zvláště jsou-li ochucené.

  2. Do této salátové omáčky přidáme fazole a ostatní nakrájené suroviny. Promícháme a necháme rozležet. Podáváme například k pečenému masu.

  3. Salát lze připravit i z vařených bílých fazolí - uvařené fazole nesléváme, ale osolíme je, přidáme ocet a necháme je v tomto ochuceném nálevu vychladnout. Může jich být více, klidně stejné množství jako brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!