Brambory pečené se škvarky recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

600 g brambor
100-150 g větších škvarků
3 stroužky utřeného česneku
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky mletého pepře
4-5 lžic roztopeného sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Trvá to asi deset minut (podle velikosti).

  2. Smícháme sádlo s česnekem, paprikou a kmínem. Teplé brambory dáme do pekáčku a promícháme se sádlem a škvarky.

  3. Pečeme nepřikryté na 200 st. do zlatova. Občas promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem, mlékem nebo podmáslím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!