Brokolicovo-mangoldová směs tak trochu po čínsku recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
asi 2 cm čerstvého zázvoru
kousek chilli papričky
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce balzamika
½ lžičky cukru
volitelně sůl
1 brokolice
3 listy mangoldu i se stonky (nebo tři hrsti čerstvých špenátových listů)
hrst kešu ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebereme na menší růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Listy mangoldu nakrájíme na větší kousky, košťály na drobnější.

  2. V hluboké pánvi nebo hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej a orestujeme na něm na tenké plátky nakrájený česnek. Když začne zlátnout, přidáme zázvor a chilli papričku a ještě asi půl minuty restujeme. Poté přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme sojovou omáčkou a balzamikem, zasypeme cukrem a případně solí (já již nesolím) a za občasného zamíchání restujeme asi 5-8 minut, až je zelenina zavadlá, ale stále mírně křupavá. Případně můžeme na chvíli zakrýt pokličkou a nechat podusit v páře.

  3. Kešu ořechy opražíme nasucho na malé pánvičce, až zezlátnou. Vmícháme je do hotové zeleniny a ihned podáváme, nejlépe s čerstvou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!