Brokolicovo-mangoldová směs tak trochu po čínsku recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- asi 2 cm čerstvého zázvoru
- kousek chilli papričky
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce balzamika
- ½ lžičky cukru
- volitelně sůl
- 1 brokolice
- 3 listy mangoldu i se stonky (nebo tři hrsti čerstvých špenátových listů)
- hrst kešu ořechů
Postup Brokolicovo-mangoldová směs tak trochu po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozebereme na menší růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Listy mangoldu nakrájíme na větší kousky, košťály na drobnější.
V hluboké pánvi nebo hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej a orestujeme na něm na tenké plátky nakrájený česnek. Když začne zlátnout, přidáme zázvor a chilli papričku a ještě asi půl minuty restujeme. Poté přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme sojovou omáčkou a balzamikem, zasypeme cukrem a případně solí (já již nesolím) a za občasného zamíchání restujeme asi 5-8 minut, až je zelenina zavadlá, ale stále mírně křupavá. Případně můžeme na chvíli zakrýt pokličkou a nechat podusit v páře.
Kešu ořechy opražíme nasucho na malé pánvičce, až zezlátnou. Vmícháme je do hotové zeleniny a ihned podáváme, nejlépe s čerstvou rýží.