Brownies s dýňovým krémem - pumpkin pie brownie recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

Brownies:
120 g rozpuštěné hořké čokolády
1 hrnek dýňě nastrouhané
1/2 - 3/4 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku oleje
1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
3/4 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku kakaa na vaření (ideálně fair-trade)
1 lžíce kukuřičného škrobu
1/4 lžičky jedlé sody
špetka soli
Dýňový krém:
1 hrnek dýňě nastrouhané
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 hrnku mandlového mléka, sojového mléka nebo jiného ořechového/rostlinného mléka
1/3 hrnku cukru
1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého zázvoru
špetka strouhaného muškátového oříšku
špetka mletého nového koření
hořká čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V Americe je dýňové pyré, potřebné pro tento recept, běžně k dostání v obchodech. U nás tomu tak bohužel není, naštěstí však není nijak těžké udělat si pyré doma (navíc si ho můžete udělat do zásoby, jde docela dobře zmrazit). Dýni prostě rozřízněte napůl, vydlabte semínka a vlákna, půlky položte dírou dolů na plech, vlijte do něj 1 - 2 hrnky vody a pečtě v předehřáté troubě na 200°C asi hodinu - hodinu a půl (dle velikosti dýně).

  2. Poté měkkou dužinu vydlabejte, rozmixujte a je hotovo!

  3. Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort nebo čtvercovou formu o velikosti 22 x 22 cm vymažte tukem nebo vyložte pečícím papírem.

  4. Na brownies smíchejte ve větší míse dýňové pyré, cukr, olej a vanilku.

  5. Přisejte mouku smíchanou s kakaem, škrobem, pečící sodou a solí a dobře zamíchejte.

  6. Poté vlijte rozpuštěnou čokoládu.

  7. Na dýňový krém smíchejte všechny ingredience v misce a prošlehejte vidličkou či metličkou.

  8. Těsto na brownies rovnoměrně rozprostřete do formy, ke krajům by se vrstva těsta měla jemně zvyšovat (do tvaru mističky).

  9. Na brownies vlijte dýňovou směs, párkrát s formou ťukněte o stůl a vložte do trouby.

  10. Pečte asi 35 minut, dokud není dýňová vrstva tužší (uprostřed se však může pořád trochu třást) a u krajů lehce popraskaná.

  11. Nechte chladnout nejméně 20 minut při pokojové teplotě, poté dejte do lednice a nechte alespoň hodinu a půl ztuhnout.

  12. Před podáváním můžete brownies vložit na chvíli i do mrazáku - čokoláda ztuhne a brownies budou mít lepší konzistenci.

  13. Nakrájejte na kousky a podávejte ozdobené nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!