Bůček pečený v jogurtu s majoránkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

800 g bůčku
2 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
1-2 lžičky sušené majoránky
1 lžička mleté papriky
pepř
mletý kmín
sůl
snítka čerstvé majoránky
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Bůček zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek na kousky. Jogurt smícháme s česnekem, hořčicí, chilli, majoránkou a kořením.

  2. Maso v tom důkladně obalíme a dáme na nejméně dvě hodiny uležet. Před pečením maso vytáhneme půl hodiny předem z lednice.

  3. Připravíme pekáček a dolů dáme cibuli. Na to dáme maso, snítku majoránky a vše podlijeme. Pečeme přikryté prvních 15 minut na 200 st. Poté teplotu snížíme na 170 st. a dopečeme do měkka.

  4. Podáváme s bramborami, rýži nebo těstovinami. Kdo by chtěl šťávu hustší, maso lehce asi 10 minut před koncem pečení zapráší hladkou moukou a promíchá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!