Bulky s celerem recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

1 lžíce medu
250 ml mléka
300 g hladké mouky
1 lžíce fenyklu
100 g tvrdého sýru
1 lžička soli
olivový olej
200 g celeru
droždí 1 kostka
Na ozdobu:
1 lžíce hrubé mořské soli

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek (nenechávám vzejít kvásek, hned přidám ostatní suroviny).

  2. Sýr a celer nastrouháme na jemné nudličky. Obojí dáme do pekárny ke kvásku. Přidáme mouku, sůl fenykl a pekárnu zapneme na program těsto. Je-li těsto řídké, dáme více mouky, je-li tuhé, dáme mléko. Po vykynutí tvarujeme bochánky velikosti pingpongového míčku a necháme na plechu nakynout.

  3. Bulky s celerem potřeme olivovým olejem nebo sádlem a posypeme solí. Bulky dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C (elektrická) nebo 200°C (horkovzduch) na 20 minut. Bulky s celerem podáváme podle chuti nebo jen tak samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!