Bulky s celerem recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 1 lžíce medu
- 250 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 1 lžíce fenyklu
- 100 g tvrdého sýru
- 1 lžička soli
- olivový olej
- 200 g celeru
- droždí 1 kostka
- Na ozdobu:
- 1 lžíce hrubé mořské soli
Postup Bulky s celerem
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek (nenechávám vzejít kvásek, hned přidám ostatní suroviny).
Sýr a celer nastrouháme na jemné nudličky. Obojí dáme do pekárny ke kvásku. Přidáme mouku, sůl fenykl a pekárnu zapneme na program těsto. Je-li těsto řídké, dáme více mouky, je-li tuhé, dáme mléko. Po vykynutí tvarujeme bochánky velikosti pingpongového míčku a necháme na plechu nakynout.
Bulky s celerem potřeme olivovým olejem nebo sádlem a posypeme solí. Bulky dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C (elektrická) nebo 200°C (horkovzduch) na 20 minut. Bulky s celerem podáváme podle chuti nebo jen tak samotné.