Buráčky - sušenky z burákového (arašídového) másla recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Ingredience:
150 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžičku prášku do pečiva
70 g másla
70 g arašídového másla
110 g krystalového cukru
100 g přírodního krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru;přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.

  2. Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama,rozběhne‘ na placičku.

  3. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!