Buráčky - sušenky z burákového (arašídového) másla recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 70 g másla
- 70 g arašídového másla
- 110 g krystalového cukru
- 100 g přírodního krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 vejce
Postup Buráčky - sušenky z burákového (arašídového) másla
Postup přípravy receptu
-
Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru;přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.
Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama,rozběhne‘ na placičku.
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.