Burgunské dušené hovězí recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

70 dkg hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené
2 lžíce másla
1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky
2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
1 stroužek česneku usekaný
1 středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky)
1/4 hrnku petrželky usekané
1 bobkový list
1/2 lžičky soli
1/8 lžičky pepře
1/4 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce rajského protlaku
1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
10 dkg (4 oz) naložených hub (nekyselých)

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného.

  2. Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku, bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem.

  3. Snižte teplotu a duste, až je maso měkké.

  4. Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu.

  5. Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zhoustne.

  6. Osolte dle chuti.

  7. Maso a zeleninu dejte zpět, prohřejte a servírujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!