Burgunské dušené hovězí recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 70 dkg hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené
- 2 lžíce másla
- 1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky
- 2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
- 1 stroužek česneku usekaný
- 1 středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky)
- 1/4 hrnku petrželky usekané
- 1 bobkový list
- 1/2 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
- 10 dkg (4 oz) naložených hub (nekyselých)
Postup Burgunské dušené hovězí
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného.
Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku, bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem.
Snižte teplotu a duste, až je maso měkké.
Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu.
Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zhoustne.
Osolte dle chuti.
Maso a zeleninu dejte zpět, prohřejte a servírujte.