Bylinkové brambory recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

1 kg brambor s pěknou slupkou
2 lžíce olivového oleje
hrst nasekaných zelených bylinek (petrželka, bazalka, pažitka, libeček
3 stroužky česneku
1 bylinková kostka
sůl
1 zakysaná smetana
100 g nivy
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře umyjeme, zalijeme vařící vodou, 5 minut povaříme a nakrájíme na plátky.

  2. V kastrůlku ohřejeme olivový olej a rozpustíme v něm bylinkovou kostku a nastrouhaný česnek.

  3. Bylinky a teplý olej smícháme s bramborami, přendáme na plech a vložíme do maximálně rozpálené trouby na 15-20 minut. Pečené brambory podáváme s omáčkou ze zakysané smetany, strouhané nivy a česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!