Bylinkový krém recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 cibule
3 ks velké brambory
1 kořenové petržele
drcený kmín
svazek bylinek:
petržel
pažitka
kerblík
1 l zeleninového vývaru
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
sůl
pepř
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci másla osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, petržel a trochu drceného kmínu. Zalijeme polovinou vývaru a uvaříme doměkka.

  2. Část bylinek odložíme, zbytek nahrubo posekáme a přidáme k bramborám. Krátce povaříme.

  3. Brambory s bylinkami rozmixujeme, přidáme zbytek vývaru a lehce našlehanou smetanu, krátce povaříme.

  4. Krém osolíme, opepříme, přidáme pár kapek citrónové šťávy.

  5. Zdobíme odloženým zbytkem bylinek, případně lžičkou zakysané smetany a opečenými krutony z bílého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!