Candát s okurkovou omáčkou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 600 g candáta
- sůl
- mletý pepř
- citronová šťáva
- rostlinný olej
- hladká mouka
- mléko
- zeleninový vývar
- 2-3 sterilované okurky
- nové koření
- bobkový list
- petrželová nať
Postup Candát s okurkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca hodinu.
Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem a zeleninovým vývarem, přidáme na kostky nakrájené sterilované okurky, nové koření, bobkový list, odleželé maso, podle chuti dosolíme a vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka nepřipalovala.
Uvaříme doměkka a podáváme ozdobené petrželovou natí.