Candát s okurkovou omáčkou recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

600 g candáta
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
rostlinný olej
hladká mouka
mléko
zeleninový vývar
2-3 sterilované okurky
nové koření
bobkový list
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca hodinu.

  2. Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem a zeleninovým vývarem, přidáme na kostky nakrájené sterilované okurky, nové koření, bobkový list, odleželé maso, podle chuti dosolíme a vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka nepřipalovala.

  3. Uvaříme doměkka a podáváme ozdobené petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!