Celerové kuře recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kusy kuřecích stehen (vykostěných)
1 stonek řapíkatého celeru
plátky šunky
plnotučná hořčice (na namazání masa)
sůl
celý kmín
podle potřeby vývar nebo voda
Na omáčku:
1/2 bulvy celeru
30 g másla
1 lžíce hladké mouky
šťáva z citrónu
1 lžička hořčice
lžíce cukru
sůl
pepř
3 lžíce mléka nebo smetany
cca 1/2 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí horní stehna vykostíme, osolíme a potřeme hořčicí. Na vzniklý plátek položíme šunku a řapíkatý celer. Sepneme párátky, pokmínujeme, dáme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme dorůžova.

  2. Celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle.

  3. Přidáme mouku a ještě chvilinku restujeme, až mouka zežloutne. Zalijeme vývarem a provaříme.

  4. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, lžičkou hořčice, solí a pepřem.

  5. Nakonec přidáme cca 3 lžíce mléka, nebo smetany a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s bramborem, nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!