Celerové kuře recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kusy kuřecích stehen (vykostěných)
- 1 stonek řapíkatého celeru
- plátky šunky
- plnotučná hořčice (na namazání masa)
- sůl
- celý kmín
- podle potřeby vývar nebo voda
- Na omáčku:
- 1/2 bulvy celeru
- 30 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- šťáva z citrónu
- 1 lžička hořčice
- lžíce cukru
- sůl
- pepř
- 3 lžíce mléka nebo smetany
- cca 1/2 l vývaru
Postup Celerové kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí horní stehna vykostíme, osolíme a potřeme hořčicí. Na vzniklý plátek položíme šunku a řapíkatý celer. Sepneme párátky, pokmínujeme, dáme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme dorůžova.
Celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle.
Přidáme mouku a ještě chvilinku restujeme, až mouka zežloutne. Zalijeme vývarem a provaříme.
Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, lžičkou hořčice, solí a pepřem.
Nakonec přidáme cca 3 lžíce mléka, nebo smetany a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s bramborem, nebo knedlíkem.