Česnekové kuřecí s hráškem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1/2 kg kuřecích prsou
1 hrnek mraženého hrášku
50 g másla
2 cibule – šalotky
4 stroužky českého česneku
1/2 l kuřecího vývaru
hrst jemně nasekané pažitky
sůl
pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a smícháme s utřeným česnekem a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.

  2. Nakrájíme si šalotku na nudličky, rozehřejeme máslo a naložené, nasolené a česnekem ochucené kuřecí maso zprudka opékáme do křupava.

  3. Poté přidáme nakrájenou šalotku, hrášek a ještě lehce restujeme.

  4. Přilijeme kuřecí vývar, ve kterém jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a po promíchání lehce provaříme asi 15 minut.

  5. Do hotového pokrmu vmícháme na závěr hrst nasekané pažitky a opepříme. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo jasmínová rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!