Chašlama recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

1000 g hovězích žeber
1000 g brambor
3 cibule
2 zelené papriky
4 rajčata
sůl
pepř
čerstvý kopr
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Omytá žebírka naskládáme do většího kastrolu tak, aby maso zakrylo dno.

  2. Maso pokryjeme vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ní naskládáme vrstvu podélně nakrájených brambor. Přikryjeme vrstvou nakrájené papriky. Poslední vrstvu tvoří na kolečka nakrájená rajčata.

  3. Osolíme, opepříme, ale nemícháme. Přidáme vrstvu kopru a petrželky. Podlijeme studenou vodou tak, aby voda pokryla maso.

  4. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 40 minut. Po prvních 15 minutách lehce promícháme, dále už nemícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy