Chutná kuřecí rychlovka nejen pro začátečníky recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

2 ks kuřecích prsou
1 polévková lžíce oleje
100 g libovolné slaniny (použila jsem gazdovskou)
1 paprika čerstvá (použila jsem červenou masitou)
1 větší cibule
1/2 330 g skleničky naložených cibulek- nemusíte dávat
1 kostka slepičího bujonu (4 polévkové lžíce omáčky Wok pikant můžete nahradit i jinou)
1 kávová lžička sladké mleté papriky
2 kávové zarovnané lžičky solamylu rozmíchaného
1 dcl studené vody
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté maso osolíme, mírně opepříme a nakrájíme na tenčí nudličky.

  2. Slaninu a papriku si nakrájíme na špalíčky, cibuli na půlměsíčky, naloženou cibulku necháme v celku.

  3. Do hrnce na rozpálený olej dáme na 3 minuty orestovat špalíčky slaniny a postupně po troškách přidáváme nakrájené maso, které necháme zatáhnout - změní barvu do šeda.

  4. Až je všechno maso orestované, posypeme lžičkou červené papriky, přidáme 4 lžíce omáčky, pokud žádnou nemáme, tak jen deci vody+ rozdrobíme kostku bujonu, zbytek zeleniny, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni necháme pozvolna dělat 20 minut. Vodu zatím žádnou nepřidáváme- maso i zelenina pustí dostatek šťávy.

  5. Po 20 minutách vaření si v 1 dl studené vody rozmícháme 2 zarovnané kávové lžičky solamylu, za stálého míchání vlijeme k podušené směsi, ještě 2 minutky provaříme a máme hotovo.

  6. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, může být i rýže nebo jen čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!