Čokoládovo-pomerančový štrúdl recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 balení listového těsta
- 4 větší pomeranče
- 6 vrchovatých lžic Nutelly
- strouhanka z dětských piškotů
- popř strouhaná nebo nalámaná čokoláda
- papír na pečení
- 1 rozšlehané vejce na potření
- moučkový cukr na posyp
Postup Čokoládovo-pomerančový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Z pomerančů odkrojíme slupku tak, že odřízneme i bílou blanku a odhalíme dužninu. Ostrým nožíkem ji vykrajujeme tak, abychom odstranili veškeré blanky a měli dužninu čistou. (blanky oddělující jednotlivé plátky mají tendenci hořknout.) Necháme ji trochu okapat a promícháme s piškotovou strouhankou.
Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme a střední pruh potřeme Nutellou.
Navrstvíme pomeranče, případně ještě zasypeme kousky čokolády a zavineme.
Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C 15-20 minut.