Čokoládovo-pomerančový štrúdl recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1 balení listového těsta
4 větší pomeranče
6 vrchovatých lžic Nutelly
strouhanka z dětských piškotů
popř strouhaná nebo nalámaná čokoláda
papír na pečení
1 rozšlehané vejce na potření
moučkový cukr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Z pomerančů odkrojíme slupku tak, že odřízneme i bílou blanku a odhalíme dužninu. Ostrým nožíkem ji vykrajujeme tak, abychom odstranili veškeré blanky a měli dužninu čistou. (blanky oddělující jednotlivé plátky mají tendenci hořknout.) Necháme ji trochu okapat a promícháme s piškotovou strouhankou.

  2. Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme a střední pruh potřeme Nutellou.

  3. Navrstvíme pomeranče, případně ještě zasypeme kousky čokolády a zavineme.

  4. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!