Ďábelské pečené vepřové koleno recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 vepřové koleno s kostí
1 vepřové koleno vykostěné
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 plná lžíce soli
5 bobkových listů
5 stroužků česneku
2 celé cibule
1 červená cibule
2 bílé papriky
3 feferonky
5 stroužků česneku
tomatová pikantní omáčka HELLMANN'S
kečupová omáčka neslazená OTMA
sladkokyselá čínská omáčka Spak
velkopopovický černý Kozel

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout.

  2. Maso vyndáme z vody, částečně naporcujeme (u kolena s kostí nakrojíme kůži na čtverečky a překrojíme ke kosti) a posolíme.

  3. Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, česnek na plátky a semínek zbavené feferonky na špalíčky (pozor při vyplachování feferonek se nenaklánějte nad dřez a nenadechujte se, dostanete štiplavý až dusivý záchvat kašle a také pokud možno nekýchejte a nezacpávejte si nos, bude vás ještě hodně dlouho fest štípat).

  4. Část této směsi vysypejte dno pekáče, zbytek pak přijde na maso.

  5. Vylijte obsahy všech tří skleniček a nakonec zalijte pivem. Za občasného obracení a podlévání pečeme asi dvě hodiny na 180 °C. Poslední čtvrthodinu pečeme nepřikryté do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!