Divoká kachna na smetaně recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 kachna
2 cibule
30 dkg mrkve
30 dkg petržele
30 dkg celeru
ocet
nové koření celé
bobkový list
tymián
jalovec bobule
celý pepř
citrónová kůra a šťáva
2 kostky cukru
kousek másla
vývar nebo voda
0,5 l smetany
hladká mouka
hořčice
bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova.

  2. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru).

  3. Dále přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 3 bobkové listy, tymián, cukr a citrónovou kůru.

  4. Na takto připravený základ položíme dobře očištěnou kachnu a dusíme pod pokličkou doměkka.

  5. Hotovou kachnu vyndáme, nalijeme do šťávy smetanu, do které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Povaříme a ještě přidáme kávovou lžičku hořčice, šťávu z citrónu a vše přecedíme přes sítko.

  6. Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!