Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku vlažného mléka
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
1-2 PL brusinkového džemu (ale nemusí být)
Na krém:
1 velký broskvový kompot (nebo 1 meruňkový kompot půlené ovoce)
1 smetana ke šlehání
1 puding vanilkový nebo 1 pudink kokos Oetker bez vaření
1 ztužovač šlehačky
1 PL mletých oříšků na posypaní
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V míse si promícháme všechny ingredience na těsto. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C po dobu 15 minut (max 20 minut dorůžova).

  2. Kompot, pundink, šlehačku a ztužovač nalijeme do sklenice se šroubovacím víčkem a třepeme v rytmu rumby nebo cha-cha, až do úplného zhoustnutí. Takže si můžeme pěkně po kuchyni zatančit. Pokud jsme ale už rumbu nebo cha-chu zapomněli, tak můžeme zacvičit i jinak.

  3. Pak rozetřeme na vychladlý moučníček ještě džemíček (ale není nutné, to jen já jsem ho přidala bez dovolení pana Trošky) a pak naneseme krém na moučník.

  4. Rozetřeme jej a event. posypeme ještě strouhanými oříšky nebo kokosem, dál zdobíme podle chutí princezny Krasomily a vás doma.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!