Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1-2 PL brusinkového džemu (ale nemusí být)
- Na krém:
- 1 velký broskvový kompot (nebo 1 meruňkový kompot půlené ovoce)
- 1 smetana ke šlehání
- 1 puding vanilkový nebo 1 pudink kokos Oetker bez vaření
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 PL mletých oříšků na posypaní
- čokoláda na ozdobu
Postup Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky
Postup přípravy receptu
-
V míse si promícháme všechny ingredience na těsto. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C po dobu 15 minut (max 20 minut dorůžova).
Kompot, pundink, šlehačku a ztužovač nalijeme do sklenice se šroubovacím víčkem a třepeme v rytmu rumby nebo cha-cha, až do úplného zhoustnutí. Takže si můžeme pěkně po kuchyni zatančit. Pokud jsme ale už rumbu nebo cha-chu zapomněli, tak můžeme zacvičit i jinak.
Pak rozetřeme na vychladlý moučníček ještě džemíček (ale není nutné, to jen já jsem ho přidala bez dovolení pana Trošky) a pak naneseme krém na moučník.
Rozetřeme jej a event. posypeme ještě strouhanými oříšky nebo kokosem, dál zdobíme podle chutí princezny Krasomily a vás doma.