Domácí housky recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 250 g polohrubá mouka
- 250 g hladká mouka
- 180-200 ml mléka
- 1/2 kostky droždí (čerstvého)
- 80-100 g sádla (rozpuštěného, může být i hera)
- 2 lžičky soli
- 1,5 lžičky cukru
- 1 vejce
Postup Domácí housky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nalijeme do nádoby v pekárně mléko vložíme vejce a rozpuštěný tuk a sůl/ nesmí přijít do kontaktu s droždím/ nasypeme obě mouky.
V mističce rozpustíme v cukru droždí udělá se taková kašička a tu nalijeme na mouku. Zvolíme program Těsto.
Po uhnětení a následném vykynutí vytvoříme housky.
Postup: těsto rozdělíme cca na 8-9 částí a z každé uděláme tři válečky, které spleteme do copánku.
Necháme ještě na pečícím papíru 30 minut kynout.
Potom potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti (lněné semínko, mák, sezam, kmín).
Pečeme v troubě při 170°C cca 25 minut