Domácí housky recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

250 g polohrubá mouka
250 g hladká mouka
180-200 ml mléka
1/2 kostky droždí (čerstvého)
80-100 g sádla (rozpuštěného, může být i hera)
2 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nalijeme do nádoby v pekárně mléko vložíme vejce a rozpuštěný tuk a sůl/ nesmí přijít do kontaktu s droždím/ nasypeme obě mouky.

  2. V mističce rozpustíme v cukru droždí udělá se taková kašička a tu nalijeme na mouku. Zvolíme program Těsto.

  3. Po uhnětení a následném vykynutí vytvoříme housky.

  4. Postup: těsto rozdělíme cca na 8-9 částí a z každé uděláme tři válečky, které spleteme do copánku.

  5. Necháme ještě na pečícím papíru 30 minut kynout.

  6. Potom potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti (lněné semínko, mák, sezam, kmín).

  7. Pečeme v troubě při 170°C cca 25 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!