Dominikova čokoládová omeleta recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 4 vejce
- 70 g moučkového cukru
- 70 g hořké čokolády na vaření
- 30 g polohrubé mouky
- Na potření pečícího papíru:
- 1 lžíce oleje
- Náplň:
- zmrzlina
- čerstvé nebo kompotované ovoce
- Navrch:
- 1 smetana na šlehání - 33%
- 1 ztužovač do šlehačky
- 1 lžíce moučkového cukru
Postup Dominikova čokoládová omeleta
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme. Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku. Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála.
Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr. V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh.
Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu. Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili.
Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.