Drákulova tarhoňa recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- Uzené maso (raději libovější)
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- koření Drákulova smrt
- menší květák
- tarhoňa (nebo těstovinová rýže)
Postup Drákulova tarhoňa
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi, na troše oleje osmahneme cibuli hezky do voňava a na ní pak i krájené uzené maso.
Přidáme květák, rozebraný na malé růžičky, pepř a Drákulovu smrt, podlijeme necelými 100 ml vody a necháme kratičce podusit.
Zvlášť na oleji osmahneme tarhoňu do světlehněda a přidáme směs z pánve.
Promíchneme, zalijeme odměřenou vřící vodou - na odměrku tarhoně dávám 1,5 odměrky vody - dosolíme a znovu promícháme, zakryjeme a necháme 5-7 min vařit.
Vypneme a stále zakryté necháme 20 minut dojít. Podávali jsme sypané strouhaným sýrem Gran Moravia.