Dršťková bez drštěk. recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 Slepice (1.50 kg nemusí bejt váha prostě jedna slepice)
Sádlo
velká cibule
kořenová zelenina
cibule
kmín
česnek
sladká paprika.Kdo má rád ostré tak čily nebo pálivá paprika
sůl
maggi
majoránka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozsekneme, opláchneme ve vodě a spolu s kořenovou zeleninou a malou cibulí vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň, aby se polévka takzvaně táhla. Nevařit prudkým varem.

  2. Když je slepice vařená tak maso vyndáme a obereme.

  3. Potom vezmeme sádlo a dáme do hrnce a na tom usmažíme cibulku do slabě růžova. Přidáme kmín, necháme až praskne a přisypeme papriku a zarestujeme. Podlijeme vývarem, který jsme přecedily a necháme vařit asi 15 minut.

  4. Přidáme nakrájené maso, ochutnáme, případně dosolíme a přidáme maggi. Hustotu upravíme buď jíškou nebo amerikou (hladká mouka rozmíchaná ve studené vodě) a necháme provařit.

  5. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Rohlíky a nebo chleba jim dám k té polévce v sobotu k obědu a mám od nich pokoj. Nic jiného už nevařím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!