Dršťková bez drštěk. recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 Slepice (1.50 kg nemusí bejt váha prostě jedna slepice)
- Sádlo
- velká cibule
- kořenová zelenina
- cibule
- kmín
- česnek
- sladká paprika.Kdo má rád ostré tak čily nebo pálivá paprika
- sůl
- maggi
- majoránka
- hladká mouka
Postup Dršťková bez drštěk.
Postup přípravy receptu
-
Slepici rozsekneme, opláchneme ve vodě a spolu s kořenovou zeleninou a malou cibulí vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň, aby se polévka takzvaně táhla. Nevařit prudkým varem.
Když je slepice vařená tak maso vyndáme a obereme.
Potom vezmeme sádlo a dáme do hrnce a na tom usmažíme cibulku do slabě růžova. Přidáme kmín, necháme až praskne a přisypeme papriku a zarestujeme. Podlijeme vývarem, který jsme přecedily a necháme vařit asi 15 minut.
Přidáme nakrájené maso, ochutnáme, případně dosolíme a přidáme maggi. Hustotu upravíme buď jíškou nebo amerikou (hladká mouka rozmíchaná ve studené vodě) a necháme provařit.
Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Rohlíky a nebo chleba jim dám k té polévce v sobotu k obědu a mám od nich pokoj. Nic jiného už nevařím.