Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 plátky krůtí prsa
100 g anglická slanina
kapie
250 g žampionů
2 vejce uvařená natvrdo
sůl
pepř
koření adžika
1 střední cibulka
smetana na vaření
trošku tuku (olej, sádlo, omega a.j.)
1 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Adžika a necháme chvíli odpočnout.

  2. Poklademe plátky anglické slaniny, přidáme na čtvrtky nakrájené vejce natvrdo, kousek kapie a dukladně smotáme do malé roládky. Maso mužeme sepnout jehlicí, nebo zavázat provázkem, ale není nutné.

  3. Do kastrolku si dáme rozpustit tuk. Na něj dáme na chvilku orestovat roládky tak, aby se nám maso zatáhlo.

  4. Maso vyjmeme, na tuk dáme na drobno nakrájenou cibulku, na drobno nakrájené žampiony a zbytek kapie. Lehce prorestujeme.

  5. Přidáme maso, podlejeme vodou a dusíme do měkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávičku lehce zahustíme moukou rozmíchanou v cca 1 dc smetany. HOTOVO! Mužeme podávat s Vámi oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!