Dušená řepa s okurkami recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

800 g červené řepy
1 cibule
250 ml zeleninového vývaru nebo vody
2 kyselé okurky
3 hřebíčky
1 lžička cukru
olej
sůl
Na zahuštění:
4 lžíce červeného vína
1 lžíce octa
½ lžičky solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme cviklu a za stáleho miešania 5 minút restujeme.

  3. Prilejeme vývar, pridáme klinčeky, cukor a soľ a dusíme 20 minút.

  4. Zmiešame víno, ocot a solamyl a cviklu zahustíme.

  5. Nakoniec pridáme na malé kocky nakrájané uhorky a už necháme len prehriať.

  6. Podávame s volským okom, fašírkou alebo kúskom mäsa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!