Dušené hovězí se zeleninou recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

300 g hovězí kližky
plátek anglické slaniny (cca 1 cm)
1 velká cibule
3 střední mrkve
3 vrchovaté lžíce sterilovaného hrášku
2 větší růžičky květáku
2 vrchovaté lžíce tmavé jíšky Knoor
500 ml hovězího vývaru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso, slaninu a cibuli si nakrájíme na menší kostky. Slaninu dáme do kastrolu a necháme vyškvařit. Pokud pustila málo tuku, přidáme trochu oleje a přisypeme cibuli, kterou necháme mírně zhnědnout. Přidáme nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Dusíme cca hodinku, do změknutí masa.

  2. Mezitím si očistíme zeleninu, mrkev nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na malé kousky a i s hráškem přidáme k podušenému masu. Podle potřeby dolejeme vývarem a dál vaříme, dokud není zelenina měkká. Zahustíme hotovou jíškou, popřípadně dochutíme. Jako vhodnou přílohu doporučuju šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!