Dušené maso s mrkví recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřové maso
(já jsem použila plecko)
cibule
mrkev
máslo
kmín
sůl
pepř
olej
mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.

  2. V hrnci rozpálíme olej a dozlatova osmažíme na jemno nakrájenou cibulku.

  3. Poté přidáme maso a dochutíme kmínem. Podlijeme vodou a dusíme tak, aby maso bylo měkké (cca 30 až 40 minut).

  4. Potom nakrájíme mrkev na kolečka a přidáme spolu s máslem k masu a ještě dusíme do změknutí mrkve, podléváme dle potřeby.

  5. Nakonec rozšleháme 1 až 2 lžíce mouky v půl hrnku vody, zahustíme a provaříme. Podávat můžeme s bramborami. (Já jsem podávala s malinkými červenými brambůrky.)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!