Dušené okurky se smetanovou omáčkou s kari recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 2-3 salátové okurky (asi 800 g)
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
- sůl
- bílý pepř
- 8 lžic smetany ke šlehání
- 1 lžička kari
Postup Dušené okurky se smetanovou omáčkou s kari
Postup přípravy receptu
-
Z oloupaných, podélně rozkrojených okurek, vydlabeme lžičkou jádra a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme okurky, citronovou šťávu i kůru, cukr, sůl, pepř a dusím pod pokličkou cca 7 minut.
Vmícháme smetanu, kari a pokud je potřeba, dochutíme citronovou šťávou nebo ještě lépe bílým suchým vínem.