Dušené vepřové s paprikou, žampiony a pestem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 gr vepřové plece (kýta, krček)
1 střední cibule
olej
sůl
pepř
kmín
koření Zlaté kuře
1 dcl Metaxy
200 g žampionu
1 vetší červená paprika
troška Solamylu
voda nebo bujon na podlití
1 PL Pesto ala Genovese

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme (jemně), opepříme, posypeme kořením na zlaté kuře. Dáme do mísy, přelijeme cca 1,5 dcl oleje a 1 dcl metaxy. Necháme 12 hodin marinovat v lednici.

  2. Do kastrolu si dáme na olej zesklovatět cibulku, přidáme na drobno nakrájenou papriku, žampiony, lžíci pesta a dukladně promícháme.

  3. Na směs přidáme maso, podlejeme troškou vody nebo bujonu a cca 30 minut dusíme na mírném ohni.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme troškou solamylu rozmíchaného ve vodě (ale není nutné) a mužeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!