Dýňová Hokkaidó polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- menší dýně Hokkaidó
- 1 mrkev
- půlka celeru
- 1 cibule
- olej
- 600 ml vody
- sůl, pepř, popřípadě zeleninový bujón
- smetana 12%
- zakysana Smetana
- dyňová semínka
- pažitka
Postup Dýňová Hokkaidó polévka
Postup přípravy receptu
-
V menším hrnci rozehřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, které následně vložíme do hrnce k cibuli. Vše spolu chvíli restujeme, zalijeme 600 ml vody a ochutíme kořením.
Necháme vařit do změknutí zeleniny hlavně celeru a mrkve cca 20-30 minut na mírném ohni, ať nemusíme přilévat další vodu. Když je zelenina měkká, tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přidáme smetanu 12%.
Polévku podáváme se zakysanou smetanou, dýňovými semínky a pažitkou.