Dýňové mlsání recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 600 ml ananasové šťávy
- 1 menší dýně Hokkaido (do 1kg)
- 2 ananasové pudinky
- 2 zarovnané lžíce moučkového cukru
- šťávu z 1 citronu
Postup Dýňové mlsání
Postup přípravy receptu
-
Dýni kartáčkem ve vodě důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Odřízneme stonek, dýni přepůlíme, načtvrtíme a nejlépe lžící vydlabeme dužinu se semínky. Dužinu i semínka můžeme použít na zeleninový vývar.
Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, tak ji ponecháme a dýni nakrájíme na větší kousky.
Dáme do hlubšího hrnce, zalijeme 400ml ananasové šťávy a pod pokličkou dusíme cca 20 minut. Měkkou dýni ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré.
Ve zbývajících 200 ml ananasové šťávy rozmícháme pudingy s cukrem, přidáme šťávu z citronu a vše zamícháme do horkého dýňového pyré.
Uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a za stálého promíchávání ode dna vaříme 5 minut.
Hotovou směs nalijeme do studenou vodou vypláchnutých misek a dáme alespoň na 2 hodiny uležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do druhého dne. Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou, pokapat citronovým sirupem, nebo dozdobit a dochutit podle svých představ.