Dýňovo-ricottové noky se šalvějovým máslem recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 hrnek dýňového pyré
1 hrnek ricotty
1/4 hrnku strouhaného sýru Gran Moravia
2 vejce
3-4 hrnky mouky (já jsem použila semolinovou)
2 lžičky soli
50 g čerstvého másla Gran Moravia
čerstvá šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na větší kusy, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Vše pokapeme trochou olivového oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35-40 minut. Nemusíte se bát, slupka krásně změkne. Dejte si akorát pozor, aby se Vám dýně nespálila. Jakmile jsou kousky měkké, necháme je vychladnout a poté je vhodíme do mixéru. Dýni rozmixujeme na hladké pyré.

  3. Rozmixovanou dýni přendáme do misky a přidáme k ní ricottu, strouhaný sýr, vejce, mouku a sůl.

  4. Pomocí rukou vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Pokud by se Vám i přesto těsto lepilo na ruce, přidejte ještě trochu mouky. Z těsta vypracujte malý bochánek a rozdělte ho na několik menších kousků. Z každého kousku pak vyválejte pomocí pomoučených rukou válečky a nakrájejte je ostrým nožem na cca 1 cm široké noky. Noky vhoďte do vroucí vody a nechte vařit 1-2 minuty.

  5. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte k němu nadrobno nakrájené lístky šalvěje. Chvíli vše opékejte a nakonec máslo posolte.

  6. Noky před podáváním přelijte šalvějovým máslem, posypte strouhaným parmezánem a máte hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!