Dýňový cheesecake recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

130 g perníčků
100 g bebe sušenek
1/3 hrnku cukru
1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
8 polévkových lžic másla rozpuštěného
680 g tučného tvarohu
3 vejce
1 hrnek hnědého cukru
1 hrnek dýňového pyré
1 čajová lžička vanilkového extraktu
1 čajová lžička mleté ​​skořice
1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
1/4 čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme rozemleté perníčky a sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a 1/4 ČL zázvoru. Směs vtlačíme do dortové formy vel. 20 cm, a to nejen na dno, ale i do stran. Pečeme v předehřáté troubě cca 5 minut, necháme vychladnout.

  2. V kuchyňském robotu (nebo ručním mixeru) vyšleháme tvaroh dohladka. Postupně vmícháme - v následujícím pořadí - cukr, pyré, vanilku a koření. Směs nalijeme do vychladlého korpusu. Pečeme při 180°C cca 60 - 70 minut.

  3. Necháme vychladit při pokojové teplotě a následně vychladíme v lednici, ideálně přes noc. Podáváme vychlazené, polité karamelovým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!