Egyptské brambory v pomalém hrnci recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 800 g drůbeží sekané (mražené)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- asi 20 syrových brambor
- 500 ml rajského protlaku (pasírovaných rajčat)
- koření čubrica (viz poznámka)
- sůl
- sýr
- hladká mouka
Postup Egyptské brambory v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky.
Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme brambory. Jednotlivé vrstvy brambor lehce osolíme a okořeníme čubricou.
Zalijeme protlakem a trochou vody vypláchneme krabici od protlaku. Přiklopíme poklicí a pomalíme 4 hod na high (II. stupeň). Mně se vypeklo dost šťávy, tak jsem asi sklenici odebrala a rozmíchala s hladkou moukou a nalila zpět. Formu jsem vyndala z hrnce, povrch posypala sýrem a dala zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.