Egyptské brambory v pomalém hrnci recept

Top Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny na recept

800 g drůbeží sekané (mražené)
2 cibule
3 stroužky česneku
asi 20 syrových brambor
500 ml rajského protlaku (pasírovaných rajčat)
koření čubrica (viz poznámka)
sůl
sýr
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky.

  2. Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme brambory. Jednotlivé vrstvy brambor lehce osolíme a okořeníme čubricou.

  3. Zalijeme protlakem a trochou vody vypláchneme krabici od protlaku. Přiklopíme poklicí a pomalíme 4 hod na high (II. stupeň). Mně se vypeklo dost šťávy, tak jsem asi sklenici odebrala a rozmíchala s hladkou moukou a nalila zpět. Formu jsem vyndala z hrnce, povrch posypala sýrem a dala zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!