Fazole s jehněčími žebírky (Kuru fasulye) recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

500 g jehněčích žebírek
600-700 g vařených bílých fazolí
4 velká rajčata
3 papriky
2 cibule
cca 6 lžic pasírovaných rajčat
3 stroužky česneku
olej
feferonka
sůl
mletý pepř
mletá ostrá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata necháme ve větších kouscích. Žebírka nakrátíme na menší kousky (porce).

  2. Na oleji zpěníme cibuli, pak i česnek, přidáme papriky, rajčata, pasírovaná rajčata a feferonky a asi 10 minut dusíme.

  3. Přidáme mletou papriku, kousky žebírek, vše osolíme, pokud je třeba, tak i podlijeme a dusíme doměkka.

  4. Vsypeme fazole, dolijeme horkou vodou tak, aby bylo vše ponořené a ještě asi 15 minut dusíme. Dosolíme, opepříme a podáváme s rýží. Jídlo by mělo být pálivé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!