Gnocchi s listovým špenátem a houbovou omáčkou recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

4 cibule
svazek jarní cibule
menší pórek
slanina
listový špenát
smetana
sůl
pepř
česnek
pažitka
máslo
lesní houby nebo žampióny
olej
gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibulku a jarní cibulku na drobno a smažíme na rozehřátém oleji. Do zlatavě opečené cibulky přidáme pórek a smažíme do změknutí. Poté přidáme listový špenát, dochutíme solí, pepřem a česnekem.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji na druhé pánvi pozvolna vypékat. Mezitím vložíme houby do hrnce, přidáme vodu, máslo a dost soli a necháme povařit.

  3. Vypečenou slaninku přidáme do základu. Uvaříme gnocchi dle návodu. Vařené gnocchi opražíme na pánvi z výpeku slaninky a přidáme pažitku. Houby zjemníme smetanou. Vše nakonec smícháme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!