Gratinované zeleninové košíčky recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

300 g mrazeného špenátu
2 vejce
50 g nízkotučného sýra
50 g červené papriky (na kostičky)
50 g cibule (na kostičky)
1 lžíce olivového oleje
Tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Špenát zahřejeme v mikrovlnné troubě 2 minuty na maximum. Vyjmeme a necháme přebytečnou tekutinu odkapat.

  2. Vezmeme formu na vdolečky a vložíme do jednotlivých otvorů olejem vymazané košíčka na pečení.

  3. V misce smícháme vejce, nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, papriky, cibuli a špenát. Pokud chceme přidáme kapku tabasca. Dobře promícháme.

  4. Naplníme rovnoměrně košíčky a při teplotě 175°C zapečeme asi 20 minut. Vyzkoušíme nožem nebo špejlí, jestli jsou hotové - po zapíchnutí vytáhneme nůž nebo špejli čistou. Košíčky můžeme nechat vychladnou a dát zmrazit. Pak vždy jen před použitím rozehřát v mikrovlnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!