Grilované špízy z mečouna v marinádě recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

větší a silnější filet z Mečouna (lze dělat z ryb které nemají kosti nebo jen málo)
4 nasekané stroužky česneku
4 lžíce petrželky (nebo pažitky)
olivový olej dle potřeby
citronová šťáva z 1 citronu
asi 7 cherry rajčátek (nebo 1 velké rajče)
1 čerstvá paprika
2 menší cibule
Cayenský pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mečouna omyjeme, odřežeme kůži a vysušíme, osolíme a opepříme.

  2. Do mísy si připravíme marinádu: olivový olej+pažitku+šťávu z citronu+cibuli nakrájenou na kroužky+papriku na čtverečky+cherry rajčátka na půlky(nebo velké na kolečka a osolíme-ne moc, rybu máme taky solenou a všechno ručně a jemně promícháme.

  3. Mečouna si nakrájíme na krychličky a zamícháme je do připravené marinády a dáme přes noc do lednice (stačí i na 2 hodiny.

  4. Potom si vezmeme špejle, nebo delší jehly a napícháme střídavě suroviny z marinády s rybím masem.

  5. Zbude nám ochucená marináda, kterou potíráme mečouna celou dobu grilování.

  6. Na grilu můžeme opéci nebo ohřát uvařené studené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!