Halušky s brynzou recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
250 g brynzy
250 g kysané smetany
150 g uzené slaniny
svazek petrželky kudrnky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme.

  2. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz nokové síto.

  3. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.

  4. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!