Hermelínový plášť /vskutku královské/ recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

600 g chřestu
400 ml bílého vína
240 g Hermelínu
20 g jáhel
1 cibule
4 lžíce sekaného kerblíku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte.

  2. Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut.

  3. Vše rozmixujte a dle chuti osolte.

  4. Omáčkou zalijte horké stonky chřestu a posypte kerblíkem.

  5. Tip: Nemáte-li jáhly, vynechejte je a rozmíchejte v troše omáčky lžíci mouky, kterou přidejte ke konci varu za stálého míchání ke zbytku omáčky. Míchejte do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!