Hlívový salát recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

300 g hlívy ústřičné
1 stroužek česneku
70 g šunky nebo libové anglické
malá červená cibule
3 lžíce jogurtu nebo majonézy (nebo napůl)
2 lžíce oleje
mletý kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu nakrájíme na proužky. Podusíme ji na oleji s celým česnekem, solí a kmínem cca 8-10 minut. Hlíva musí být měkká a všechna tekutina odpařena. Poté ji necháme vychladnout.

  2. Mezitím nakrájíme šunku a cibuli na kousky. Změklý česnek rozmačkáme, podobá se pečenému a má jemnější chuť.

  3. Vychladlou hlívu smícháme s cibulí, česnekem a šunkou. Vše spojíme s jogurtem nebo majonézou a dochutíme pepřem, případně solí.

  4. Salát necháme uležet. Podáváme s pečivem, posypaný natí zelené jarní cibulky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!